Hoya de Cadenas Reserva Privada 2016
Víno je kupáží odrůd Tempranillo (z 85%) a Cabernet Sauvignon (ze zbylých 15%), má intenzivní třešňovou barvu a bohatou vůni s náznaky kakaa, pražené kávy nebo červeného ovoce. V chuti je velmi plné, s kombinací sladkých taninů z ovoce a suchých tříslovin ze dřeva.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány v druhé polovině září z nejcennějších vinic oblasti Hoya de Cadenas, kde je specifické složení půdy i mikroklima. Hrozny odrůdy Tempranillo pochází z vinice “Vallejo Arroyo”, které leží v jižní části pozemku. Jde o terasovou vinici obklopenou lesy, kde vino získává elegantní třísloviny. Hrozny Cabernet Sauvignon jsou z vinice “Vina Adriana”, která je velmi slunná a hrozny zde získávají na ovocitosti a polyfenolech. Po dlouhé maceraci na slupkách bylo školeno 14 měsíců v nových amerických dubových sudech s různým stupněm pálení.
Doporučujeme podávat k malé zvěřině, jehněčímu masu, červeným masům a vyzrálým sýrům.
Stříbrná medaile AWC Vienna (Rakousko) 2014
85 bodů Value for Money Penin Guide (Španělsko) 2014
89 bodů Repsol Guide (Španělsko) 2013
Tempranillos al Mundo Award (Dánsko)
Gold ‘Zacillo’ Award (Španělsko)
Bronze Medal Bacchus (Španělsko)
Gold Medal EXPOVINO International Fair (Peru)
Silver Medal Vinodyenos (Litva)
Bronze Medal Japan Wine Challenge (Japonsko)
Gold Medal Feria Internacional ExpoVino. (Peru)
Silver Medal AWC Vienna. (Rakousko)
Gold Medal Public Choice Awards 2010 Québec (Kanada)
Vinař | Vicente Gandía |
---|---|
Země původu | Španělská vína |
Vinařská oblast | Utiel – Requena |
Odrůda | Cuvée (směs červených vín) |
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Obsah cukru | suché |
Ročník | 2016 |
Teplota | 17 - 18° C |
Objem | 0,75 l |
Kategorie | Reserva Privada |
Alergeny | Oxid siřičitý |