Včelovina Speciál
Včelovina Speciál je speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti. Lahodný nápoj ze tří druhů medu s dotekem dubového dřeva. V chuti cítit včelí plástev s jemným náznakem čokolády, vanilky a sušeného ovoce.
Zrání Včeloviny probíhá obdobně za nízkých teplot. Délka zrání výrazným podílem ovlivňuje výsledné vlastnosti nápoje: čirý vzhled, jantarově-koňakovou barvu, příjemný medově bylinný svěží buket a harmonickou medově sladkou, mírně kořeněnou chuť.
Včelovina je tradiční medovina vyrobená podle originální receptury klasickou metodou, tj. fermentací roztoku včelího medu, vody a extraktu bylin a koření. Svojí chuť získává díky pečlivému výběru nejkvalitnějších slovenských medů, kterých vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aromatem Včeloviny.
Řízená fermentace speciálními chladnomilnými kvasinkami probíhá při nízkých teplotách 15-17 °C, což zabezpečuje lepší zachování aromatických a chuťových vlastností použitých surovin.
Včelovina je výborná jako aperitiv nebo dezert. Vhodná je v kombinaci s moučníky, ovocem a kořeněnými jídly.
Nejlepší medovina na světě - Včelovina Speciál - která získala toto ocenění na 43. kongresu včelařů jako nelepší ve své kategorii a celkově jako nejlepší medovina na světě.
Vinař | Včelco |
---|---|
Země původu | Slovensko |
Vinařská oblast | Smolenice |
Teplota | 12 - 16° C |
Objem | 0,75 l |
Alergeny | Oxid siřičitý |