Uva Pirata Petit Verdot 2015

Sytá, třešňově červená barva s fialovými okraji. Ve vůni jsou patrné tóny červeného ovoce, jeřabin, karamelu, vanilky a moka. Chuť koresponduje s ovocnou vůní, přičemž jsou zde patrné tóny vanilky a kávy. Víno působí elegantním, plným a celistvým dojmem, který je podpořen dlouhým závěrem.

Pro výrobu tohoto vína bylo použito hroznů odrůdy Petit Verdot ze dvou lokalita D.O.P. Valencia. Různá nadmořská výška a různé klimatické podmínky daly vzniknout vínu, které si bere to nejlepší z obou lokalit. Jedna z lokalit se nachází v nadmořské výšce 830 nad mořem dále od pobřeží. Právě vzdálenost od pobřeží a přítomnost kontinentálního klimatu s velkým kolísáním teplot ve dne a v noci dávají vínu tělo a ovocný charakter. Druhá lokalita je situována v nadmořské výšce 420 metrů a vládne zde středomořské klima s mírnými zimami a vysokými letními teplotami, které zaručují dokonalé vyzrávání hroznů a vyšší cukernatost, která je potřebná pro kvašení vína v sudu.

Sklizeň probíhala ručně s velkým důrazem na výběr pouze vyzrálých a kvalitních hroznů. Následovala macerace za studena, aby se zachovalo co nejvíce z charakteristik odrůdy. Fermentace probíhala v nových francouzských dubových sudech. Kvašení v dubových sudech dalo vínu krásnou strukturu a smetanovou chuť. Během školení bylo použito techniky „battonage“, tedy ležení vína kalech.

Skvěle se hodí k hovězím steakům nebo zvěřině. Dáváte-li přednost sýrům, doporučili bychom alespoň 12 měsíců zralé sýry z kombinace kravského, ovčího a kozího mléka.

Legenda praví, že se pirátský vinař, známý jako Fernando Freire, pustil do riskantního podniku. Vzal nejcennější domorodou francouzskou odrůdu a jal se vyrábět víno pro hrdlořezy z obou stran oceánu. Tak se zrodilo víno Uva Pirata. Víno s charakterem a osobnostní, které si podmaní vaše smysly, ať chcete nebo ne. Vínu od piráta pro piráty se zkrátka nedá vzdorovat.

Vinař Vicente Gandía
Země původu Španělská vína
Vinařská oblast Valencia
Odrůda Petit Verdot
Obsah alkoholu 13%
Ročník 2015
Teplota 17 °C
Archivace 2-4 roky
Objem 0,75 l
Alergeny Oxid siřičitý

Doporučujeme k

Sýry Hovězí maso Zvěřina Skopové
Uva Pirata Petit Verdot 2015
tip
akce
-23%
Původní cena 349,- Kč s DPH
Dostupnost: Vyprodáno
Osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme!
EN