Frankovka 2013
Vůně je velmi výrazná, ovocná se sušenou švestkou v závěru. Chuť je velmi strukturní, ovocná s pikantní kyselinkou na konci.
Hrozny pochází z vlastních vinic – používáme původní metody – bez selektovaných kvasinek a enzymů – zrálo v 100% akátovém sudu vyrobeného na Moravě a ze dřeva, které na Moravě vyrostlo. Cukernatost hroznů při sběru 24,8° ČNM
Doporučujeme k chuťově výrazným úpravám masitých pokrmům.
Vinařství SYFANY bylo založeno v roce 2009 společně s rodinou farmou, která vznikla v roce 1990 a nese stejné jméno. Nachází se v obci Vrbice na Břeclavsku. Všechny vinice obhospodařují od roku 2004 v rámci systému integrované produkce. Zaměřili se na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Kladou maximální důraz na kvalitu hroznů z redukované sklizně, šetrné zpracování a použití tradičních technologií. Vína mají charakteristickou plnost, kterou dodává vínu jeho vysoký extrakt.
Vinař | Vinařství Syfany |
---|---|
Země původu | Moravská vína |
Vinařská oblast | Velkopavlovická |
Odrůda | Frankovka |
Vinařská obec | Vrbice |
Viniční trať | Úlehle |
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Kyseliny | 5,8 g/l |
Zbytkový cukr | 0,3 g/l |
Obsah cukru | suché |
Ročník | 2013 |
Teplota | 16 - 18° C |
Archivace | 5 - 10 let |
Objem | 0,75 l |
Třída | nefiltrované |
Alergeny | Oxid siřičitý |